Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

A leggyakrabban az esküvő időpontját szokás valamilyen aktuális családi eseményhez kötni például a menyasszony születésnapjához és emellett sokan előnyben részesítik a tavasz végi nyári időszakot. A májust a szerelmesek hónapjának tartják, ilyenkor egymást érik az esküvők. Ha ragaszkodtok a májusi időponthoz és nagyszabású lagzit terveztek egy népszerű helyszínen, akkor azt akár másfél két évvel előbb érdemes lefoglalni, különben megelőzhetnek és jöhet a ’B’ terv.

A legmegfelelőbb időpont kiválasztása

Vannak, aki a számmisztikát hívják segítségül a legmegfelelőbb időpont kiválasztásához, de ezt nem érdemes erőltetni. Ami működik, az működik mindenféle varázslatos számok nélkül is, és ha elromlik, akkor annak nem a rosszul választott időpont lesz az oka, hanem mindenféle más tényező.  Az esküvő csodás alkalom, egy szerelmespár hivatalosan is összeköti az életét ország, világ előtt vállalva összetartozásukat. Az hogy ez melyik évszakban történjen egyéni nézőpontok alapján dönthető el.

Tavasz, ősz

A tavaszi illetve őszi hónapokra a változékony időjárás a jellemző. Van esély rá, hogy kellemes meleg legyen az idő, de hűvösebb, sőt esős időre is fel kell készülni, főleg ha a szabadban tervezitek a polgári szertartást. Előny hogy kánikulára nem kell számítani és tavasz végére illetve ősszel a természetben is csodás fotók készülhetnek az ifjú párról. A Vintage stílusú esküvőkre remek időzítés.
A menyasszonyi ruha legyen könnyű, csinos boleróval, ha mégis lehűlne a levegő, ne fázzon a menyasszony. Mivel esély van a hőmérséklet erőteljes lecsökkenésére is érdemes gondoskodni a terasz vagy sátor hőmérséklet szabályozásáról gondoskodni, ne arról legyen emlékezetes a nagy nap, hogy mindenki fázott.

Az esküvői dekoráció kiválasztásakor is figyelembe kell venni az időjárás sajátosságait. Az eső és a szél ne tehessen kárt benne. Egy gyakorlott dekoratőr előre felkészül minden ilyesmire.

Nyár

A nyár a leggyakrabban választott évszak az esküvőt tervezők körében. Ennek legfőbb oka nyilván a kellemes időjárás, még este is meleg van és az események egy része kültéren bonyolítható. A nyári esküvőn a legkisebb az esélye annak, hogy az eső beleszól a tervezésbe. Ettől függetlenül azért ilyenkor is szükség van esőtervre, mert az ördög nem alszik, de ha igen akkor nem pont most.
Ugyanígy benne van a pakliban a szélsőséges meleg is ezért a (nem alkoholos) folyadékpótlásról és árnyékról minden kültéri helyszínen gondoskodjunk. Erre megfelelhet egy mobil pult napernyővel.

A menyasszony ruhája lehetőség szerint legyen könnyű, fűzős. Az izzadt nyűgös menyasszony nem tudja élvezni a csodás eseményt, ami pedig főleg róla, szól, és ha ő nem élvezi akkor ez átragad a vőlegényre és a vendégekre is.
Ami a dekorációt illeti ilyenkor a legnagyobb az élővirág választék, de aszéllel itt is érdemes számolni. Az élő illetve selyemvirágok tekintetében megoszlanak a vélemények. A tapasztalatok szerint a most forgalomban lévő selyemvirágok megszólalásig élethűek és sokkal olcsóbbak, is mint az élő társaik, sőt az üdeségüket a legnagyobb kánikula sem képes lehervasztani. 

Tél

A téli esküvő csodás lehetőségeket rejt magában, főleg ha még olyan szerencsések vagyunk, hogy fehér puha hótakarót kapunk ajándékba télapótól a fotózáshoz, de azért vannak kockázatok. A hó sajnos nem garantálható és sajnos térdig érő sár és latyak is előfordulhat. Van, aki elszántan műhóval is felkészül. A vendégek csinos ruhában érkeznek, ami többnyire egyáltalán nem meleg ruházatot jelent, emiatt gondoskodjunk arról is, hogy a dohányzóknak se kelljen a tánctól izzadtan a fagyba kimenni. A téli esküvő legnagyobb szépsége a havas táj és csodás, ha a benti dekorral ezt tovább tudjuk vinni.

A menyasszony választhat vastagabb ruhát is, de csak annyira hogy zárt térben, szobahőmérsékleten is komfortosan érezze magát. A kölcsönzőkben, menyasszonyi ruha szalonokban nagyon csinos téli bolerók, bundácskák várnak az alkalomra hogy viseljék őket.
A dekoráció vonatkozásában a tél a fehér virágokat kéri leginkább és a hangsúly még inkább a selyemvirágokra helyeződik. Ha sikerül megtalálni a nektek való dekoratőrt, akkor bármely évszakban csodás helyszínt varázsol a számotokra.

Az eső sajnos előfordulhat minden évszakban

Sajnos évszaktól függetlenül bele kell kalkulálni az esőt, rossz időt. A legmelegebb nyárban is előfordulhat, hogy kapunk a nyakunkba egy kiadós záport éppen ezért legyen pontos terv arra, hogy mi és hogyan történik, ha a kültéri programot az időjárás szeszélye miatt át kell tenni beltérre. Ha az esküvőszervezőtök ezen átsiklana, akkor érdemes rákérdezni milyen megoldások lehetségesek ez esetben. 

Az időjárás nem ronthatja el ezt a csodás napot

Az időjárástól függetlenül ezt a csodás napot nem ronthatja el semmi. Nem szabad, hogy bármi is elrontsa a kedveteket. Amivel a legtöbbet megtehettek azért, hogy minden csodásan sikerüljön, válasszatok egy megbízható esküvőszervezőt, aki csakis megbízható szolgáltatókkal dolgozik együtt és kiküszöböl minden hibalehetőséget.