Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Vannak olyan esküvői álomhelyszínek ahol nincs, melegkonyha ezért nem merjük választani attól félve, hogy nem tudjuk biztosítani, hogy a násznép jóllakottságát. A kastélyok illetve rendezvénytermek egy része ilyen lehet, és ha sátras esküvőt tervezünk is megoldást kell találnunk a menü kivitelezésére az esküvőszervezés során.
Nézzük hogyan is valósítható meg mindez könnyedén, minden résztvevő elégedettségére.

Tökéletes minőség cateringgel is

A catering szolgáltatással kapcsolatosan számos tévhit van a köztudatban. Vannak, akik azt gondolják, nem lehet biztosítani az ételek minőségét, ha a helyszín nem, rendelkezik melegkonyhával és előfordul, hogy eleve kizárják az alternatív helyszín lehetőségeket.  Ezek felesleges aggodalmak. A catering szolgáltatás tökéletesen helyettesíti a melegkonyhát speciális ételkészítési eljárásokat is alkalmazva, mint például a szuvidolás, konfitálás, vákumozás.

A catering cég a helyszínre működő konyhát telepít a tervezett menü és a létszám függvényében, biztosítva a szakmai hátteret, betartva az ide vonatkozó egészségügyi és jogi szabályokat. Tévedési lehetőség nincs. Mindennek ott és akkor kell a helyszínen lennie, nem lehet beszaladni a raktárba, ha valami elfogyott. A kitelepült vendéglátás egy komplex tevékenység, amely gondos, minden kicsi részletre kiterjedő tervezést kíván meg akárcsak az esküvői dekoráció.

Az ételek frissen készülnek

A séf kitelepült vendéglátás esetén frissen aznap készíti el az ételt, mint a melegkonyhás helyszínen. A különbség csupán annyi hogy csak a befejező művelet történik a helyszínen. Ehhez az esküvő helyszínén grill lap, sütők, fritőzök állnak a rendelkezésre. Az ételek a vacsora előtt általában egy órával érkeznek a helyszínre. Ezt a menü és a felszolgálás módja határozza meg.

A hűtés tökéletesen megoldva

A hűtés saját hűtőautókkal történik, amelyek a rendezvény teljes időtartama alatt rendelkezésre állnak. Gyakran elhangzik a kérés a pár által hozott sütemények és torták hűtése megoldható-e ezen a módon. A befogadóképesség erejéig természetesen megoldható. Ahogyan a hűtésről hűtőkocsi a meleg ételeknél melegen tartó szekrények gondoskodnak az étel megfelelő hőfokáról.

Mennyibe kerül a catering

A leggyakrabban feltett kérdés szokott még lenni, hogy mennyibe is kerül a catering szolgáltatás. Ennek megválaszolásához minden esetben konkrétumok kellenek. Az egyik az árat leginkább befolyásoló tényező a menü összetétele. Milyen alapanyagok felhasználásával varázsoljuk a vendégek tányérjára a finomságokat. Nem mindegy hogy lazac vagy csirkemell, amit be kell, szerezzünk hozzá. A másik fontos az árat jelentősen meghatározó tényező a kitelepülés díja melyben benne van a hűtőautó, eszközök, konyhai gépek, személyzet és a helyszín távolsága is számít.   

A kiválasztott menü ára a többféle menüsor mellett tartalmazza a díszterítést, evőeszközöket, poharakat, abroszokat, só és borsszórót és kérésre a pár által hozott süteményeket is felszolgáljuk.

Ültetet vacsora vagy állófogadás?

Az esküvőkön általában ültetett vacsora a jellemző, de a vendégek fogadásakor büfé is a vendégek rendelkezésére áll. Van, aki a grillpartyra szavaz, kiegészítésként pedig koktélbár és csokiszökőkút is segít kényeztetni a vendégek ízlelőbimbóit. A felszolgálási módra a helyszín adottságai is hatással vannak. A hinterland a háttér helyiség ahol az ételek előkészítése folyik. A leggyakrabban az összetett étkezésre esik a választás. Az ültetett vacsora előtt üdvözlő falatkák utána, büfé, gyümölcsök, sütemények és sültek az asztalon. A vacsora előételekkel indul, aztán levesek fő étel végül a desszertek.

Egy vendég se maradjon éhes

Fontos, hogy mindenki találjon kedvére valót a vegetáriánus, a cukorbeteg és az allergiás is. Előtte érdemes tájékozódni a vendégek közül vannak-e érintettek bármelyik témában. A desszertek legyen aprók, változatosak, hogy sokfélét tudjon megkóstolni a vendég. A menyasszonyi torta is jó, ha több ízből áll.

Az italok tekintetében ahány ház, ahány esküvő annyiféle megoldás. A hozott italok felszolgálására is van lehetőség és a sörök, borok minőségét is a pár választhatja ki ízlése és pénztárcája szerint. Bármelyik csomag választása esetén van mód az időtartam vagy a mennyiség növelésére.

Éjféli menü

Éjfélkor szokás újabb finomságokkal kínálni a vendégeket. Van, ahol ilyenkor tálalják a töltöttkáposztát, rántott szeletet vagy disznótorost. Van ahol a vacsorából kimaradt hidegtálakat hozzák be. Van ahol pizzát vagy kenyérlángost kérnek ilyenkorra, de bármi lehetséges a megrendelő igényei szerint. Bármit is választ a pár a lényeg hogy mi minden igényt kielégítünk.

.