Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Csodás romantikus módja a házasságkötésnek, ha valamilyen varázslatos külső helyszínt választotok a szertartáshoz. Egyetlen hátránya, hogy ha nem gondoljuk át alaposan, akkor kellemetlen meglepetések is érhetnek bennünket. Összeszedtünk néhány fontos dolgot, amire mindenképpen figyeljetek oda.

A legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy teljes egészében a szabadban szeretnétek az esküvőt vagy csupán egy részét? Ha a teljes esküvő szertartással, és mulatsággal együtt kint kerül megrendezésre, akkor érdemes sátrakról gondoskodni esős idő esetére.

A szertartások

Ha csak polgári esküvőtök lesz, akkor választhatjátok, hogy a polgármesteri hivatalban zajlik majd az esketés vagy utána néztek az anyakönyvvezető vállalja-e a kültéri esketést. Ha ennek bármilyen akadálya van, akkor további opció a szertartásvezető felkérése. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hivatalos polgári szertartás időpontját szabadon kiválaszthatjátok, és a násznép előtt a szertartásvezető ad össze titeket. Látványban és élményben nincsen igazán különbség a kettő között, de az anyakönyvvezető tudja csak bejegyezni az esküvőtöket az anyakönyvbe. A szertatásvezetőnek nincsen ilyen illetékessége.

A templomi esküvő varázsa vitathatatlan, de ha terveztek ilyet, akkor jó előre érdemes tájékozódni a feltételekről, mint például a kötelező jegyesoktatás, vallási hovatartozás, keresztelés amennyiben a pár tagjainak egyike még nincs megkeresztelve. Biztosan találtok megoldást, de fontos hogy időben kezdjétek el a szertatások szervezését. Bármelyik opció kerül majd kiválasztásra a hivatalos polgári esketés előre szűk körben is történhet.

Az előre teljesen ki nem számítható tényező: az időjárás

Az esküvő időpontjául választott évszak ad némi támpontot arra, hogy milyen idő várható, de a valóságban csak az adott napon fog kiderülni süt-e majd a nap vagy esőben mulatunk. Érdemes felkészülni nem várt időjárási eseményekre is esőre, szélre túl melegre vagy szokatlanul hidegre is. Szabadtéri esküvő esetén a szúnyogokról illetve kullancsokról se feledkezzünk meg.

Mindenképpen legyen ’B’ tervünk, minden eshetőségre. Ezzel tudjuk a leginkább bevonzani azt, hogy ne legyen rá szükség. Ha tapasztalt esküvőszervező is segít nektek a tervezésben, szervezésben akkor minden bizonnyal felkészültek lesztek majd minden eshetőségre.