Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Az esküvő előkészületei sok feladattal járnak. Szeretnénk, hogy minden a lehető legszebb, legtökéletesebb legyen és minden résztvevő kellemes emlékeket őrizzen a nagy napról. Mindez az esküvői meghívóra is érvényes, hiszen azt is eltesszük emlékbe a fotókhoz hasonlóan. Az esküvőszervezőnktől számos ötletet kaphatunk ezzel kapcsolatosan is.

Milyen legyen az esküvői meghívó stílusa?

A meghívó megjelenése már önmagában sokat elárul arról, milyen stílusú esküvőre számíthatunk. Érdemes gondosan válogatnunk a kínálatból. a lehetőségek szinte végtelenek és akár saját magunk által tervezett meghívónk is lehet. Vannak ugyan meghívó trendek, de nyugodtan eltérhetünk  a divattól, a legfontosabb, hogy mi magunk elégedettek legyünk a kiválasztott meghívóval. Romantikus, elegáns vagy vicces, de akár vintage stílusú is lehet a kiválasztott, ezen belül is bármilyen remek ötlet megvalósulhat. Ha teljesen egyedi esküvői meghívóra vágyunk, akkor csupán egy jó grafikust kell keresnünk a témában.

A vintage stílushoz jól illik a feltekert pergamenhez hasonló barna papír. A masnival átkötött tasakba helyezett meghívó is elegáns lehet. A romantikus stílushoz a gyöngyházfényű papírok a csipke és a virágdíszítés illik a leginkább. A fehér és a halványrózsaszín a dominánsan uralkodó színek.
Ha az elegáns stílust részesítjük előnyben, akkor a krémszín használatát és a letisztult egyszerű kivitelezést javasoljuk. Érdemes elkerülni a túl sok mintát és színt.

Milyen szöveg szerepeljen mindenképpen esküvői meghívóinkon?

A humortól sem kell félni az esküvői meghívó témában. Itt már megjelenhetnek az élénkebb színek, rajzolt figurák, vidám stílusjegyek. Az igazán kreatívok még a puzzle kirakó formájában elküldött esküvői meghívótól sem riadnak vissza. A meghívott vendég csak a darabok összeillesztése után tudhatja meg a meghívó tartalmát.

A meghívó stílusa nem csupán külső megjelenésében kell, hogy tükrözze az esemény jellegét, de a szövegezés is nagyon fontos. Megkülönböztetünk hagyományos, és a konvenciókat bátran áthágó stílusú laza megfogalmazású meghívókat. A neten ti is megtalálhatjátok a hozzátok legközelebb állót, ha még nem sikerült választanotok.
A hagyományos meghívó a legfontosabb információkat tartalmazza az esküvővel kapcsolatosan: helyszínek, időpontok, öltözködéssel kapcsolatos etikett. A lazább hangvételű meghívó szövege elbír némi humort is.

Legyen-e idézet a meghívóinkon?

Az idézetek népszerűsége továbbra is töretlen. Talán még növekedett is a népszerűségük a korábbiakhoz képest. Minek törnénk a fejünket valami igazán csodás mondaton vagy néhány verssoron, amikor már előttünk ezt nálunk ékesszólásban tehetségesebbek megtették ezt helyettünk. Használjuk bátran azt, amelyik a legjobban kifejezi az érzelmeinket, tükrözi személyiségünket és azonosulni tudunk vele. Ez lehet érzelmes vagy humoros, de arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl hosszú. Ebben az esetben is igaz, hogy a kevesebb több.