Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Az esküvők csúcspontja kétségkívül az Igenek elhangzása, ám a jó hangulatban eltöltött, közös étkezés és a finomabbnál finomabb falatok teszik fel az i-re a pontot. Ezért a megfelelő menü összeállítása kiemelt figyelmet érdemel, főleg, hogy a különféle ételallergiákkal élő vendégeink gyomra se korogja túl a buli forgatagát!

Elsőszámú feladat: kérdezzetek!

Az esküvőt megelőzően mindenképp tájékozódjatok vendégeitek körében az esetlegesen felmerülő ételallergiákról, intoleranciákról vagy étkezési szokásokról. Ezt megtehetitek már a meghívók átadásakor, ahol kérhetitek, hogy e-mailben írják meg nektek ez irányú igényeiket, vagy egy külön kis kártyát mellékelve a meghívó mellé arra mindenki ráírhatja, mitől mentes ételt kíván fogyasztani. Ez utóbbi megoldás nem csupán praktikus, de remek kiegészítője lesz az esküvői meghívónak. A közösségi oldalak bevonása az esküvő szervezésbe is egyre elterjedtebb: egy eseményt létrehozva indíthattok szavazást a kerülendő ételek felsorolásával.

Kivitelezés

A begyűjtött információk birtokában magabiztosan vághattok bele a menü megtervezésébe, melyről a következő egyeztetés a helyszínnel történik, mivel itt is több lehetőség kínálkozik. Amennyiben a vacsorát felszolgálják, a pincérnek pontos információval kell rendelkeznie arról, hogy melyik helyen ülő vendégnek milyen ételt kell felszolgálnia. Ez sokkal nagyobb odafigyelést és körültekintést igényel mind a ti, mind pedig a szolgáltató részéről, hogy ne történhessen galiba. Ennél egyszerűbb a svédasztalokon felszolgált vacsora, ahol az ételek neveit feltüntető kártyákon az allergének is felsorolásra kerülhetnek, így mindenki biztonsággal kiválaszthatja a számára legszimpatikusabb fogásokat.

A desszertekről se feledkezzetek meg!

E téren is elképesztően sokat fejlődött a világ, hihetetlenül változatos és a “normális” desszertekhez megtévesztően hasonló ízvilágokat élvezhetnek ma már a diétázók is. Itt további odafigyelést igényel az édesítés kérdésköre, mindenképpen legyen lehetőség választani valamilyen alternatív édesítéssel készült desszertet. És ha szeretnétek biztosra menni, van egy jolly joker, amit bármikor, bárhol be lehet vetni és garantáltani hálásak lesznek érte a vendégek, ez pedig nem más, mint a friss gyümölcsök sokasága!