Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Ahogyan sok másban is itt sem teljesen elegendő az ösztöneinkre hallgatni és pusztán szimpátia alapján választani. Aki nekünk nagyon rokonszenves az még nem biztos, hogy profi abban a mit csinál és nekünk sok a veszteni valónk, mert senki sem fog másnap, ismétlést kérni akkor és ott kell mindennek tökéletesnek lennie.

Mi az elvárás egy esküvői szolgáltatóval szemben?

Legyünk körültekintők és figyeljünk a részletekre. A kínálat óriási, mivel az esküvő egy igen jövedelmező iparág ahol magas áron dolgoznak a szolgáltatók, de nem mindenki biztosít ezért magas minőséget. Fontos, hogy tűzzük ki az elvárásainkat, mi a cél, mit tudjon nyújtani a kiválasztott szolgáltató. Érdemes az ismeretségi körben is érdeklődni tudnak-e megbízható szolgáltatókat ajánlani és a saját élmények felidézése is segíthet. Ha részt vettünk olyan lakodalmi mulatságon ahol szívhezszólóan beszélt a szertartásvezető csodás volt a dekoráció, nagyon jól játszott a zenekar , remekül dolgozott az esküvőszervező vagy nagyon finom volt a torta, akkor érdemes felkeresni a párt és megszerezni az elérhetőségeket ajánlatkérés céljából. A referenciák megtekintése is sokat segít a választásban.

A szolgáltatói weboldalak is sok értesülést nyújtanak. Gyakorlatilag egy online névjegykártya. Ha igényes, akkor minden bizonnyal az elvégzett munkájára is igényes az adott szolgáltató.

A kezdőknek is érdemes esélyt adni

Mindenki elindul valahonnan és van, hogy egy lelkes kezdő legalább olyan értékes munkát végez, mint a rutinos régi versenyző. Ha egy lelkes kezdőnek esélyt adunk, akkor jelentősen olcsóbban kaphatjuk meg a szolgáltatást, mint ha egy profit választunk. Akár olyat is választhatunk, aki referenciákat gyűjt ezért biztosak lehetünk benne, hogy magas színvonalú szolgáltatást kapunk, de jóval a piaci ár alatt. Akár profit akár kezdőt választunk, mindig legyen szerződésünk a vállalt szolgáltatásról. Ha nincs megfelelő jogi háttere, vállalkozása az adott szolgáltatónak és nem készül érvényes szerződés, gond esetén nem lesz hová fordulni.

Gyanús lehet

Gyanús lehet, ha például nincs weboldala és nem is kezdő. Ez ma már alap, hogy vállalja magát elérhetőségekkel, adatkezeléssel, referenciákkal, adószámmal, a szakmai tudását igazoló tartalmakkal.

Ha senki sem ismeri a kiválasztott szolgáltatót és nekünk mégis szimpatikus érdemes a közösségi médiát segítségül hívni. Esküvős csoportokban rákérdezhetünk és a visszajelzések alapján dönthetünk róla, lesz-e együttműködés vele vagy sem.

Kérjünk több helyről árajánlatot

A szóba jöhető szolgáltatóktól kérjünk árajánlatot. Az hogy milyen gyorsan és kedvesen válaszol, a megkeresésünkre sokat elárul a hozzáállásáról. Számos szolgáltató feltünteti az árait a weboldalán. Ez alapján is el tudjuk dönteni melyik az aza ár kategória amivel számolhatunk. Azokat a szolgáltatókat, akik nagyon soká válaszolnak vagy nem értékelhető összecsapott ajánlatot küldenek, levehetjük a listánkról. A minőségi és igényes ajánlatokat személyes találkozók illetve az ár alapján tovább szűrhetitek. Ebben sokat segíthet, ha van megbízható esküvőszervezőnk, aki a tapasztalatait és kapcsolatrendszerét felhasználva ajánl a szolgáltatókat.