Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Mint mindenkit engem is nagyon érdekelnek a régi történelmi korok, események, jellegzetes már letűnt világok. Az ősz elmúltával a telet nagyon jellemzően visszaadó korszak a középkor futott elém. Képzeletemben megjelent a sötét, hideg, „elmaradott” középkor. Mindig úgy éreztem, ha filmvásznon láttam, hogy ez a korszak hideg, szomorkás, inkább sokszor tisztán egyszerű, mint a tél.

A kora középkor egyik nagyon jellegzetes irányzata a gótika is felsejlett gondolataimban. Olyan téli érzést szerettem volna átadni, mint „a lány és a farkas” című film közben éreztem. Majd egyre jobban kezdett körvonalazódni, a gótika, középkor, hideg, tél, a szürke, fekete és a bordó színek együttese.

A lány érzéseiben nem a félelmet, a kétségbeesést akartam megmutatni, hanem a barátságot, a biztonságot, a bizalmat. Sokáig töprengtem, mi az, amivel ezeket az érzéseket kelthetem majd a képeken a lány szemében, mikor gyermekeimmel egy lovastanyán megláttam egy lányt a lovával. Ekkor tudtam, hogy a ló a legjobb választás. Még a színével is játszhatok!!! Tehát a fekete szín a lóval érkezik a képekre, és egyértelműen látható kettejük kapcsolatán a bizalom, a szeretet és a barátság.

Így adódott össze bennem a kompozíció, melyet a képek nagyszerűen visszaadnak. Több ezer kép közül a leggyönyörűbbeket választottam ki.

Remélem megteszik a hatásukat!