Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Számos módon tehetitek különlegessé és felejthetetlenné az esküvő szertartást, a polgárit és egyházit egyaránt.

Saját fogadalom

Az egyik csodás központi pillanata az esküvőnek a fogadalomtétel. Ha a saját szavaitokkal fogalmazzátok, meg azzal tehetitek a fogadalmatokat igazán egyedivé és hatásossá. A fogadalmat eltehetitek emlékbe, bekerülhet az esküvői fotóalbumba vagy bekeretezve akár a nappalitokat is díszítheti.

Közös fa ültetése

Egy fa ültetése közösen csodálatos szimbóluma a közösen elkezdett életeteknek. Célszerű egy nagy kaspóba egy kicsike fát ültetni és a ceremónia keretén belül közösen megöntözni. A fácska végig kísérhet titeket az egész életeteken át élő tanúként emlékeztetve a fogadalmatokra mindannyiszor ahányszor elmentek mellette.

Időkapszula

Írjatok egymásnak kedves üzeneteket, amelyekről meghatározhatjátok mikor szabad felbontani 5, 10, 25 vagy 50 év múlva. A kapcsolatot ápolni kell, mert a legnagyobb szerelem is megfakulhat az évek során. Az időkapszulában várakozó kedves üzenetek emlékeztetnek majd titeket miért egymást választottátok és segítenek majd újra éleszteni a családi tűzhely melegét. Felidézhetitek az esküvőtök kedves perceit is és együtt újra élhetitek a csodás pillanatokat. A fogadalomtétel után ünnepélyes keretek között megajándékozhatjátok egymást az időkapszulákkal.

Szülők köszöntése

Ez szép szokás mindenhol szerepel az esküvői forgatókönyvben. A szertartás részeként a pár előre elkészített ajándékot ad át az örömszülőknek, hálás szívvel megköszönve a szeretetet, amivel felnevelték őket. A szertartás egyik nagyon megható pillanatai ezek. Általában szem nem marad szárazon.

Köszöntők

A polgármesteri hivatalban nem igazán jellemző, hogy a barátok köszöntőt mondanak a szertartás részeként. A szertartásvezető által levezetett ceremónia része lehet egy barát vagy testvér által előadott vers vagy dal, amivel igazán kellemessé lehet tenni a hangulatot. Izgalmasabb az egész, ha a pár számára ez meglepetés. Javasolt az esküvőszervezőt vagy a vőfélyt beavatni, a program gördülékenységének megőrzése miatt. Hasonló köszöntések a vacsora előtt is beilleszthetők az esküvő forgatókönyvébe. Ide már belefér a meghatottság mellett a humoros és szórakoztató köszöntő is, hiszen már a mulatság része.