Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

A húsvét környéki esküvők mindig nagyon izgalmasak, elkényeztet minket a benne rejlő rengeteg dekorációs lehetőség, ami nem hasonlítható az év egyetlen más ünnepéhez, évszakához sem. Éppen ezért némi szomorúságra ad okot, hogy idén a nyúl nem hozhat nagy esküvői vigadalmat az életünkbe, ugyanakkor hozhat az otthonainkba! Talán soha nem volt még ennyi időnk lelkünket és környezetünket egyaránt ünnepi díszbe öltöztetni, ezért használjuk ki és tegyük meg most! És még véletlenül se csüggedjünk, mert jövőre is lesz módunk húsvéti esküvőszervezésre, amire már most el lehet kezdeni az inspirációkat összegyűjteni – kezdve az alábbi válogatással.

A tojás az egyik elmaradhatatlan kelléke a húsvétnak, ami egyedivé varázsol minden ünnepi asztalt. Festhetjük színesre, rajzolhatunk rá, de dönthetünk úgy is, meg megtartjuk a maga natúr szépségében, a fehér és a bézs árnyalataiban. Hogy mégis szemet gyönyörködtető esküvői dekoráció váljon belőlük, használjunk hozzájuk apró kiegészítőket. A szalvétából formázott nyuszifül a tojás körül nem csak szép, hanem kreatív megoldás a textilszalvéta elhelyezésére is. De a kis drótokból hajtogatott füleket is megirigyelné minden nyúl! Esküvőkön pedig tökéletes „ültetőkártya” válik belőlük a nevek csinos, kalligrafikus megjelenítésével. Döntsünk bármelyik verzió mellett, egy kevéske rezgővel és néhány szép tollal kiegészítve szinte érezni fogjuk a tavasz zsongását.

Ezen az ünnepen a zöldségek is új babérokra törnek és megcsillantják nekünk színeik, formáik sokszínűségét, amit kár lenne nem felhasználni akár esküvőnk, akár otthonunk dekorációjában. Ideje más szemmel nézni a kelkáposztára – a smaragdzöld, vagy esetleg lila, fodrozódó leveleire, rajzos erezetére, ami vázaként mint egy fészek ölelheti át az illatos tavaszi virágokat; de a menyasszonyi csokorban megbújva is éppoly tündöklően szép. A sárgarépa gyökere mint egy üvegbúrába zárt műalkotás, csodálatos egységet alkot néhány szál színben megegyező dháliával.

Mint minden ünnepet, a húsvétot is a desszertek koronázzák meg! A színpompás virágok, valamint a nyúl és a tojás, mint a húsvét legfontosabb szimbólumai, innen sem hiányozhatnak. Mindezekből azonban elég csupán apró jelzésértékkel bíró elemeket felhasználni – így lesz esküvőnk, vagy otthonunk ünnepi terítéke egyaránt stílusos!