Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

A határ a csillagos ég

Szeretnéd ha a nagy napon nyugodtan foglalkozhatnál a vendégekkel és nem azon kellene izgulni, nehogy bármi is közbejöjjön a fotózáskor (rossz idő, elkenődött smink, tönkrement frizura stb…), így már az esküvőtök előtt, vagy után néhány nappal is lehetőségetek van a fotózásra. 

Vagy csak egyszerűen a párodat szeretnéd meglepni egy különleges fotósorozattal? Bármi is a téma, mi vállaljuk elérhető áron, egyedi ötletek, és közös megbeszélés alapján, a fotózás megszervezését, helyszín kiválasztását, a ruha és kiegészítő kollekciók, valamint fodrász, sminkes bevonásával a fotózás lebonyolítását.

Kreatív fotózás az esküvőn

A szokásos esküvői fotókon túl izgalmas sorozat készülhet rólatok bármilyen szokatlan helyszínen, és hogy milyen képek készülnek, annak csak a fantáziátok szab határt.

Ahhoz hogy ezek a fotók valóban ütősek legyenek az egyik alappillére a ti lelkesedésetek. Az vagy átragyog a képeken vagy nem. Ha ti igazán élvezitek, amit kitaláltatok és egymás társaságát is, akkor csodák születnek majd képkockákon. A legcsodásabb helyszín és a legjobb ötletek, beállítások sem tudják „ráapplikálni” a képre a lelkesedést, ha az egyébként nincsen ott.

Inspirálódjatok

Érdemes sokat nézegetni a neten a mások képeit. Döntsétek el együtt mi az, amit bevállaltok, mi az, ami tetszik és mi az, amit biztosan nem szeretnétek. Ez a nézelődés inspirációul szolgál, ami alapján megálmodhatjátok, ti hogyan képzelitek el a beállításokat. Mindez csak keretet ad az egésznek. Ott és akkor bármilyen új ötlet születhet, és amit csak lehetséges meg is valósítunk.

Legyetek természetesek

Legyetek természetesek és tegyétek, ami jól esik. Az ölelés, csók, egy szerelmes pillantás akkor tud hiteles lenni a képeken is, ha valóban az. A fotós dolga hogy elcsípjen minden értékes pillanatot. Ha nem görcsöltök rá arra, hogy most fotózás van és „jaj de nem szeretem” akkor nem kell aggódnotok a merev beállított képek miatt.

Kreatív helyszínválasztás

A jó helyszínválasztással is nagyon sokat tesztek a képek sikere érdekében. Jó képet persze bárhol lehet készíteni, de az igazán izgalmas képek szokatlan helyszíneken születnek. Példának okáért a Budapestiek által gyakran választott Margit sziget, csodás helyszín egy kreatív fotózáshoz, de már kissé elkoptatott. Legyetek bátrak a helyszínválasztással és természetesen mi is adunk néhány ötletet hozzá.

Az időpont és a rendelkezésre álló idő

A legjobb választás, ha a kreatív fotózás nem az esküvő napján van. Nincs rohanás, bőven van idő. Jobban rá tudtok hangolódni a fotózásra és nem kell azon kattogni, mennyire vagytok késében és vajon a torta és a sütemények odaérnek-e a helyszínre időben és tetszeni fog-e a helyszíndekoráció a vendégeknek. Önmagában ez a tény, hogy csak a fotózásra kell figyelned és ettől semmi nem vonja el az energiádat jelentősen befolyásolja a képek minőségét. A pároddal is könnyebb lesz össze hangolódni és a fotós dolga is könnyebb egy nyugodt párral és, hogy elegendő az idő és mindenre jut, amire kell akár több helyszínre is van idő elmenni. Nagyon szép képek szoktak születni a felkelő (csak koránkelőknek) illetve lenyugvó nap fényében.

Ha lehet ne az esküvő napján legyen

Egy kreatív fotózás több helyszínen minimum három óra elfoglaltságot jelent, és ha nem az esküvő napján zajlik a fotózás, akkor a fodrász a sminkes költsége is többlet kiadást jelent és nem selyemvirág, hanem élő virág a csokor akkor kérdés, hogy kész van-e már a fotózás időpontjában. A felsoroltak miatt a legtöbben az esküvő napjára időzítik a kreatív fotózást. Szerencsés esetben jut rá 2-3 óra a napból, de a kiválasztott helyszín nem lehet túl messze az időbeli korlát miatt. Az időpont kijelölésével meghatározzátok a fényviszonyokat is. A déli órákban nyilván nem készülhetnek ugyanolyan hangulatú képek, mint naplementekor. Lehetséges a nap bármely szakában jó képeket készíteni, de nem lesz ugyanolyan a hangulata. Egy forró nyári napon, az intenzív napsütésben, öltönyben és menyasszonyi ruhában nem könnyű vidáman mosolyogni könnyedséget mímelve, amikor éppen elolvadni készültök a forróság miatt.

Az alacsony komfortérzet mellett arra is figyelni kell, hogy le ne égjetek, vagy napszúrást ne kapjatok a melegben. A döntés a tietek, válasszátok, azt a mi a számotokra leginkább működik időben és anyagiakban. Egy forró nyári napon nem túlzás akár korán reggel hét órakor elkezdeni a fotózást.

A nektek való fotóst válasszátok

Ha az eddigi akadályokkal megküzdöttetek és találtatok megoldást fotós kiválasztása fogja eldönteni, hogy valóban csodás képek szülessenek a közös munka nyomán. Ha jó a helyszín és időzítés illetve elegendő idő áll a rendelkezésre, akkor a legtöbb fotós jó képeket készít rólatok. A minőség a fotós látásmódján, felszerelésén és technikai tudásán múlik majd. Ami még visszaköszön a képekről az a fotós személyisége és humora.

Amikor fotóst kerestek érdemes akár teljes esküvői anyagokat átnézni, mert nem elég, ha csak a kreatív fotók sikerülnek jól, a szertartások és a lakodalom képei is fontosak. Sokat számít, ha a fotósnak vannak ötletei, vidám, könnyed hangulatot tud teremteni a fotózás alatt és az elkészült képeken mindez meg is jelenik.

A hobbi fotós választása kockázatos

Ha egy hobbi fotós barátra vagy rokonra bízod, a fotóitok elkészítését azzal kockáztatod, hogy nem a várt varázslatos képek születnek majd és sajnos nincs mód, ismétlésre. A Nagy nap nem megismételhető. Egy kis költségvetésű kislétszámú esküvőn is érdemes legalább a szertartásokra és a kreatív fotózásra profi fotóst választani. A lagzi fotók amatőr lencséjén keresztül is elegendő hangulatot fognak megőrizni a mulatságból. Bizonyára videó is készül majd emellett. Kissé közhelynek hat, de valójában a képek fognak megmaradni örök emlékként az esküvőtökből. A násznép hazamegy, a virágok elhervadnak, de a fotókat nézegetve bármikor felidézhetitek a csodás emlékét a Nagy napotoknak.

A kreatív esküvői fotózás során készülhetnek meghitt, poénos vagy egy adott sztori köré szőtt fotók egyaránt. Jellemző, hogy rengeteg ötlet születik és majdnem biztos, hogy nincs idő mindet megvalósítani ezért érdemes előre megtervezni milyen jellegű képeket szeretnétek, hogy készüljenek és ehhez milyen kellékekre van szükség. A gondos szervezéssel megelőzhető hogy az idővel folytatott harc ne hassa át az elkészült képeket. Az arcotok vidámságot és gondtalanságot tükrözzön és ne aggódást, hogy mikor leszünk már kész… és jaj már késében vagyunk. Ha a kreatív fotózás helyszíne jelentős távolságban van az esküvő helyszíntől, akkor mindenképpen javasolt rászánni egy külön napot a fotók elkészítésére, legyen mindenre elég idő és örömtől ragyoghassatok a képeken.