Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Fantasztikus esküvői meghívó költeményekkel invitálhatjuk meg szeretteinket életünk nagy napjára, melyek az esküvőre vonatkozó legkülönfélébb időpontokat, helyszíneket, térképeket, r.s.v.p. kártyákat, verseket és sok-sok más egyebet tartalmaznak. De tényleg szükséges ennyi információval bombázni a vendégeket, vagy itt is érvényesüljön inkább a kevesebb több elve?

Nászajándék versek

Sokan élnek a nászajándék versek lehetőségével, melynek lényege, hogy a házasulandó pár kedves, vicces hangnemben tudassa a vendégekkel, hogy előnyben részesítenék az anyagi hozzájárulást az esküvőhöz a tárgyi ajándékokkal szemben. Azonban ma már valószínűleg senkiben fel sem merül, hogy egy turmixgéppel vagy étkészlettel állítson be az esküvőre, maximum valamilyen személyes aprósággal készülnek a párhoz legközelebb állók – persze a pénz ezek mellé is jár. Ráadásul az az általános tapasztalat, hogy hiába a vers, a meghívó átadásakor első kérdés lesz: “és…mit kértek nászajándékba?”. Így a versekkel kapcsolatos ítélet, hogy csak a helyet foglalják az esküvői meghívó lapjain.

Térkép

A helyszínhez/helyszínekhez vezető térkép az esküvői meghívóban akár hasznos is lehet, főleg, ha kicsit eldugottabb helyen köttetik a házasság és a vendégek nem ismerősök a környéken. Legtöbb esetben mégis megmarad inkább csak a meghívó dekorációs elemének, mert épp úgy, ahogy a nyomtatott térképet sem használja már senki a világon, valószínűleg ezzel sem lesznek kisegítve a vendégek. Az okostelefonok világában a legnagyobb segítség, amit nyújthattok, hogy a helyszínek teljes címét tűntetik fel az esküvői meghívóban – ha tutira akartok menni, akkor GPS koordinátákkal kiegészítve.

Timeline

Elképesztően nagy népszerűségnek örvend a timline, azaz a helyes képecskékkel teletűzdelt idővonal, amely részletes tájékoztatást nyújt a nap menetrendjéről. Mindenképp hasznos abban az esetben, ha több helyszínen folyik az esemény, terveztek közös buszos/hajós utazást vagy a megszokottól eltérő programokkal készültök, mint pillangóreptetés vagy tüzijáték. Azonban ha minden a megszokott kerékvágásban megy, ráadásul vőfély is segíti az esemény lebonyolítását, teljesen felesleges timeline-on taglalni a pezsgős koccintás és csigaleves érkeztének időpontjait – mert végülis a lényeg úgyis az, hogy jól érezzétek magatokat, ne pedig azon stresszeljetek, hogy minden óramű pontossággal működjön!