Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Minden menyasszony csodás helyszínen képzeli el a nagy napját, amelynek a nagy része a vacsora helyszínen zajlik. A helyszín kiválasztásával tulajdonképpen meghatározzuk az alaphangulatot. Az uralkodó színvilág, a stílus, a bútorok színei meghatározzák, milyen dekorációt választhatunk, ami minden vendéget elvarázsol majd.

Esküvői dekoráció

Találd meg az esküvői stílusod

Ha a helyszín nagy része fával borított oda tervezhettek rusztikus vagy vintage stílusú dekort. Ha igazán elegáns dekorációt szeretnétek, akkor jobb választás egy villa vagy egy sokcsillagos étterem. Az asztaldekoráció tervezésekor a tálalás módját is vegyétek figyelembe. Tudakoljátok meg mekkora tálak fognak kikerülni az asztalra, egyrészt hogy nehogy a tálaláskor derüljön ki, hogy túl nagy a dekoráció és nem férnek el az ételek, másrészt a zsúfoltság az asztalon inkább lehangoló, mint csodálatos. Erre táblaasztalos elrendezésnél még inkább figyeljetek oda, mert sokkal kevesebb hely van rajta, mint a körasztalon.

A dekoráció arányos legyen

Ha a fő asztalnál több személy foglal helyet, mint négy fő akkor több dekort kíván, kevés egy kicsinyke dísz középre. A fő asztal legyen a leghangsúlyosabb, és legyen arányos az asztalnál ülők létszámával.

A stáb lelkesebb lesz, ha az ő asztalukra is terveztek egy kis dekorációt. A keretbe bizonyára belefér és hálásak lesznek a figyelmességért, főleg ha még név szerinti ültetőkártyát is kapnak.

A szolgáltatók munkája legyen összehangolva

A helyszínen a szervezőket és a dekoratőrt érdemes összekötni, hogy össze tudják hangolni mi, legyen az asztalon a vendégek érkezésekor. A csodás dekoráció harmóniáját tönkre tehetik az asztalon pöffeszkedő kétliteres különböző színű üdítőkkel töltött pille palackok. Amikor már elfoglalják a helyüket a vendégek az asztaloknál nyilván nem fenntartható a színek harmóniája, de az első benyomás legyen lenyűgöző.

Ha több helyszínen zajlanak a szertartások legyen egy állandó motívum

Ha a szertartások több helyszínen zajlanak, polgári és templomi esküvő is van érdemes a dekorációkat összehangolni az egyes helyszínek között. Igazán meghitt hangulatot teremthetünk gyertyákkal és mécsesekkel. Vacsora után kellemes meleg fénnyel veszik körül a mulatság résztvevőit.

Esküvői sátor

Ha az esküvői dekorációt még teljes fényében szeretnétek képeken és/vagy videón rögzíteni akkor érdemes még a vendégek érkezése előtt egyeztetni erről a szolgáltatókkal. A vendégek érkezése után erre már nem igazán lesz lehetőség.

Kezdjétek el időben tervezni a dekorációt

Érdemes már a meghívó és helyszín tervezésekor elkezdeni a dekoráció tervezését is. Nem érdemes utoljára hagyni, ne legyen kapkodás, ehelyett lehet örömteli alkotó tervezgetés.