Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

A fülledt, vibráló nyári esküvők után szeptemberben egy sokkal nyugodtabb, befeléfordulóbb időszaka jön el az évnek, ahol a főszerepet az édes szőlőből nyert nedű élvezi. A legjobb hazai borászatok azonban ma már a professzionális borkészítésen túl gondolnak azokra a házasulandó párokra is, akik az ősz kellemes melegében, a szőlőtőkék társaságában szeretnék megélni életük legemlékezetesebb pillanatait – az esküvőjük napját!

De hol?

Ezeknek a pároknak óriási szerencséjük, hogy kis hazán jócskán bővelkedik borászatokban az ország több régiójában, így bárki könnyedén talál akár a saját lakóhelyének közelében is megfelelő helyszínt. Persze, ha konkrét elképzelésünk van az esküvőnk, így a hely stílusát illetően, némi utazást mindenképp megér a tökéletes helyszín! Könnyebb a dolguk azoknak, akik egy klasszikus, romantikus helyszínt keresnek, sok mészkővel és gerendákkal, amelybe szépen ágyazódik a vintage dekoráció. Ilyen az egyik kedvencem, az egyeki Rókusfalvy Birtok, vagy a szédítő kilátással rendelkező Hilltop Borhotel. De ha valakihez közelebb áll az újhullámos enteriőrök letisztult eleganciája, akkor nyugodtan fel lehet keresni a Lajvér Birtokot, vagy a kortárs építészet kiemelkedő alakját, a Kreinbacher Birtokot. Ígérem, mindegyik imádnivaló!

Mámorító boros dekor

Válasszuk bármelyiket is, a dekoráció tematikája adja magát és minden bizonnyal alapanyagért sem kell túl messzire zarándokolni! A parafadugó nagyon kreatívan és sokoldalúan felhasználható kellék. Készülhet belőle ültetőkártya és/vagy menükártya tartó, ehhez csupán egy kis bevágásra lesz szüksége. Kulcstartó formájában kiváló köszönetajándék. De ha valami igazán látványos dologra vágyunk, kirakhatók belőle a keresztnevek kezdőbetűi, vagy jól láthatóvá tehető vele az esküvő legfontosabb helyszíne, a bár!

A borosüveg, mint váza alternatíva, egyszerű és nagyszerű megoldás! Ráadásul a szépsége mellett számos funkcióval láthatjuk el, így például egy matricával a oldalán, vagy kártyával a nyakán válhat belőle asztalszám vagy akár menükártya. De az esti romantikus fényeknek is fontos kelléke lehet néhány szép gyertya társaságában.

A fa hordóknak méretüknél fogva asztalnak vagy pultnak avanzsálva vesszük leginkább hasznukat. A desszert szekciónak például kimondottan jól áll ez a fajta tálalás! De ha pusztán gyönyörködni szeretnénk a látványában, válogassunk össze kisebb-nagyobb darabokat és helyezzünk rájuk virágdekorációt, gyertyákat, esetleg egy-egy kis információs táblát vagy képet.