Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Nem hiába a mondás: szeszélyes, mint a tavaszi időjárás. Mert egyik nap már a strandszerkónkat készítjük elő, majd a következő pillanatban újra kabátban, sapkában, sálban vacogunk. Így aki ebben az évszakban tervezi az esküvőjét, annak ajánlatos szorgosan figyelni az időjárásjelentést az esküvőt megelőző napokban és alaposan felkészülni attól függően, hogy épp kánikulát vagy fogvacogtató hideget jósolnak a nagy napra.

A saját komfortérzetünk mellett pedig szintúgy gondoljunk vendégeinkre kényelmére! Akár az utolsó pillanatban is van még lehetőségünk beszerezni pár apróságot, amelyekért biztos bezsebelünk néhány hálás köszönetet. Sőt, egy némelyik akár köszönetajándékként is megállja a helyét!

Melegre készülve

Nem kérdés, hogy mindenki ragyogó napsütésben szeretné kimondani az igent, azonban túl nagy dózisban ez is lehet kellemetlen, főleg, ha a tűző napon kell a vendégseregnek végig állnia a szertartást. A most következő kiegészítők azonban enyhülést hoznak még a legforróbb napon is.

1. Napszemüveg

Ha szeretnénk, hogy vendégeink lássanak valamit az esküvőnkből és megkímélnénk őket a hunyorgástól, akkor a napszemüveg lesz a jó választás! A bulis megjelenés mellett ráadásul ez a jolly joker, a kettő az egyben, mert a szárára gravíroztatva remek köszönetajándék is válik majd belőle.

2. Szalmakalap

Férfi, nő, gyerek – mindenki megtalálhatja azt a darabot, ami megvédi egy esetleges napszúrástól és még az outfitjét is feldobja! Nem kell, hogy mind egyforma legyen, sőt, annál jobb, minél több szín, stílus, fazon közül válogathatunk. Érdemes jobban szétnézni saját és közeli hozzátartozóink háza táján, mert könnyen lehet, hogy egy egész kollekció lapul a gardróbunk mélyén.

3. Legyező

Itt is megannyi lehetőség közül válogathatunk, a klasszikus kinyitható legyezőktől a programot is feltüntető nyomtatottig (persze, ez utóbbit már jóval az esküvő előtt szükséges megrendelni), azonban nem hinném, hogy szépségben akad párja a szalmából készült legyezőknek! Akár a székekre is helyezhetjük őket, de egy központi helyen lévő dobozban is jól mutatnak majd.

Ha hideg jön

Ez a kedvezőtlenebb forgatókönyv, azonban az alábbi védőfelszerelések birtokában aggodalomra semmi ok!

1. Gumicsizma

Ha nem is az egész násznépnek, de koszorúslányainknak, tanúknak, haveroknak mindenképp érdemes beszerezni ezekből a vízálló lábbelikből egy kis bolondozáshoz, hogy a fényképeket visszanézve még évek múlva is legyen min együtt nevetni.

2. Esernyő

Amennyiben bevállaltunk egy teljesen szabadtéri szertartást és B terv nélkül maradtunk, az esernyő kötelező kiegészítője kell legyen az alkalomnak! Jó hír azonban, hogy ide is van lehetőségünk mutatós darabokat választani, fehéret vagy áttetszőt, melyek egységességükkel nem rondítanak bele a dekorációba.

3. Pokróc

A kávézók teraszairól már jól ismert takarók az esküvőnkön is kellemes meleget nyújtanak azon vendégek számára, akik túl optimisták voltak az időjárás tekintetében. Válasszunk az esküvőnk színeihez illő, puha pokrócokat és egy figyelemfelhívó tábla segítségével bíztassuk arra vendégeinket, hogy nyugodtan használják őket.