Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Az utóbbi egy év és a pandémia a mai napig formálja az esküvőkre vonatkozó szabályokat és trendeket, melyek közül a legfontosabbakat most egy csokorba szedtük.

Kültéri esküvő

Az utóbbi években gombamód nőttek ki a földből csodálatos kúriák, romantikus borászatok, vagány fővárosi pubok, ahol elképesztő belső terek állnak rendelkezésre egy igazán stílusos esküvő lebonyolításához. Ezért a sátras esküvők némiképp háttérbe szorultak, azonban a 2021-es év ismét versenybe hozza a mobil rendezvényhelyszíneket, melynek legfőbb kiváltó oka a koronavírus-járvánnyal szembeni elővigyázatosság. Akár egy olyan milijőben, mint amilyet a legutóbbi Esküvő Classic Magazinnal való közös együttműködésünk során megálmodtunk, voltaképp a szabad levegőn üljük meg a menyegzőt, ezért sokkal jobban megóvhatjuk vendégeinket és persze saját magunkat az esetleges fertőzésektől.

Szerencsére ma már sátortípusokból is számos lehetőség közül válogathatunk: romantikus, kastélyra emlékeztető tornyos fazon, vagy akár átlátszó rendezvénysátor, hogy tényleg a csillagok alatt érezhessük magunkat.

Forrás: Esküvő Classic Magazin, Fotó: Imaged by Sofia

Hétköznapi esküvő

A tavalyi évben elmaradt esküvők miatt idén igencsak nagy dömping várható, akik pedig eredetileg is 2021-ben tervezték kimondnai az igeneket, azok nagy valószínűséggel jó előre lefoglalták a hétvégi időpontokat. Így a tavalyról elhalasztott esküvőknek korlátozott számban maradtak fent szabad időpontok, már ami a tavasztól őszig terjedő esküvőszezont illeti. Ezért aki ragaszkodik a verőfényes, madárcsicsergős esküvőhöz, az kénytelen lesz kompromisszumot kötni és egy hétköznapi időpont mellett megállapodni. Azonban ne csüggedjün, mert ennek is számos előnyét élvezhetjük: valószínűleg olcsóbban jutunk hozzá helyszínekhez és talán lesz esélyünk leszerződni a jobb szolgáltatókkal is, akiket egyébként akár 1 évre előre elhappolnak.

Csak a szűk család

Sokan úgy gondolják, inkább nem kockáztatnak és lemondanak a világra szóló lagziról – mert az egészség fontosabb – és szűk családi körben, a legfontosabb emberek társaságában fogadnak örök hűséget egymásnak. Egy ilyen bensőséges, meghitt ceremóniát pedig szinte bárhol és bármikor meg lehet ejteni: egy szép kilátóban, az erdő mélyén, vagy akár otthon, a saját kertünkben is.

Legyünk környezettudatosak!

Eddig még gyerekcipőben járt egy esküvő megszervezése során a környezettudatos szemlélet, azonban az utóbbi egy év eseményei felnyitották a szemünket, hogy nincs más út számunkra, csakis a természettel való tudatos együttműködés. Erre pedig számos lehetőségünk kínálkozik, akár az alapanyagok tekintéteben, vagy pedig abban, hogy a külföldről rendelt és utaztatott (sokszor olcsó és silány minőségű) termékek helyett támogassuk a hazai szolgáltatókat, a hazai virágtermelőket, ezzel is sokkal kisebb környezeti terhelést róva a földre.