Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

Az idei év mottója minden kétséget kizáróan a maradjotthon, mely átszőtte életünk minden egyes momentumát. Megtanultunk otthonról dolgozni, otthon tanulni (és tanítani), valamint online jógaórák keretein belül magunkévá tenni a lefelé néző kutya pózt. Miért épp az esküvő lenne ez alól kivétel?

Mert a legfrissebb kormányrendeletek értelmében ma Magyarországon kizárólag a legszűkebb családi körben köthetünk házasságot, azaz a ceremónia levezényléséhez szükséges személyeken kívül csupán a szülők, a testvérek és a tanúk lehetnek részesei életünk egyik legnagyobb pillanatának.

Ezért dönthetünk úgy, hogy elhalasztjuk az esküvőnket boldogabb békeidőkre. Vagy vehetünk egy mély lélegzetet és a csakazértis mentalitásunkat elővéve megmutathatjuk, hogyan ünnepelhetjük meg szerelmünket – otthon.

Alkalmas erre a lakásunk?

Habár csupán a szűk családot kell vendégül látnunk, jó esetben ez is legalább 8-10 főt jelent, amely problematikus lehet egy egyszobás minigarzonnál. Viszont azt senki nem mondta, hogy ez a helyszín kizárólag a mi saját otthonunk lehet! Egy napra “kibérelhetjük” szüleink nagyobb családi házát, vízparti nyaralóját, vagy nagyszüleink romantikus vidéki tanyáját. De ha a jelenlévők közül bárkinek van erre a célra alkalmas ingatlanja, valószínűleg ezer örömmel átengedi nekünk egy IGEN erejéig.

Azonban ha otthonunk méretei megengedik a családi ünneplést és csak a körítéssel van problémánk, mert már ráférne egy festést, vagy amúgy is terveztük a felújítást, akkor itt a remek alkalom! Elég lehet egy szép új tapéta, egy mutatós függöny az ablakba, de könnyedén meleg és meghitt hangulatot varázsolhatunk egy bioetanolos kandallóval, amely bárhova beépíthető, vagy felakasztható a falra, akár egy festmény.

Mi legyen a menü?

Egy nagyobb ebédlőasztal mellé kényelmesen leültethető a család apraja-nagyja, így akár egy több fogásos kalsszikus esküvői lakomát is tarthatunk. Néhány virág, gyertya és egy új étkészlet máris megadja az ünnepi alaphangulatot az étkezéshez. De dönthetünk úgy, hogy állófogadásra invitáljuk meg szeretteinket. Ez esetben egy finomságokkal megpakolt svédasztal a legjobb választás, tele apró paty szendvicsekkel, hidegtállal, sós süteménnyel, salátákkal. Pezsgős koccintás nélkül azonban nincs esküvő! Ehhez beszerezhetünk egy szervírozó asztalkát, melyet növényi girlanddal tehetünk még hangulatosabbá.

Hogy mindenki a részese lehessen!

Természetes, hogy minden barátunkkal, rokonunkkal és a szívünkhöz közel álló emberrel szeretnénk megosztani a boldogságunkat. Ne vacilláljunk, izzítsuk be a kamerákat és tudassuk az egész világgal, hogy vírus ide vagy oda, a mi szerelmünknek semmi nem szabhat gátat!