Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

A levendulföldeket belengő lila virágok immár megérettek a szüretre, hogy szépségüket és aromájukat felhasználva akár esküvői köszönetajándék váljon belőlük. Rugaszkodjunk el picit a szokásos levendula csokrocskáktól, és vessük be a kreativitásunkat!

DIY gyertya projekt

Ha érzünk magunkban kedvet az esküvőnket megelőzően egy kis kreatívkodáshoz, és szívesen meglepnénk vendégeinket valami home made ajándékkal, készítsünk illatozó gyertyákat a leszüretelt levenduláinkból!

Amire szükségünk lesz:
– üvegcse (nem kell, hogy feltétlenül ilyen nagy legyen, mint a videóban, választhatunk sokkal kisebb darabot is)
– kanóc
– gyertyaviasz granulátum
– hurkapálca (de akár pár ágacska is megteszi)
– levendula esszencia
– és természetesen szárított levendula

Első lépésként öntsünk egy kevés granulátumot egy fém edénybe, és forró víz fölé helyezve olvasszuk meg. Közben fogjunk egy üveget és igazítsunk el a belső oldalán 2-3 szál levendulát, majd rögzítsük az idő közben elolvadt viasszal. Ezt folytassuk, míg körbe nem érünk az üveg oldalán. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a kanóc: egy csepp viasszal ragasszuk az alját az üveghez, majd a felső végét tekerjük rá a hurkapálcánkra, ami így fixen tartja a kanócunkat. Ekkor olvasszuk meg a maradék granulátumot, tegyünk hozzá 4-5 csepp levendula esszenciát, majd töltsük meg vele az üvegeket. Amikor megszáradt vágjuk méretre a kanócot, és csinosítsuk ki az üveget spárgával és néhány szál levendulával.

Milyen levendula esszenciát használjunk?

Használjunk 100%-ban tiszta, vegyszermentes levendula esszenciát, amely nemcsak illatával, hanem a párolgás következtében jótékony hatásaival is megörvendezteti a vendégeket. A vászolyi levendulaföldről száramzó levendulaolaj a lehető legjobb választás ehhez, mely egész évben megtalálható a La Vie En Rose kávézó és pékség polcain!

Forrás: Ma Vie Dekor