Close
+36 70 376 2762 maviedekor@hotmail.com

A zero waste napjaink egyik legtöbbet firtatott kifejezése, sokat halljuk és hangoztatjuk, ám néhányan csupán egy új felkapott trendet látnak benne. Talán igazuk van, de én a magam részéről azt vallom, hogy jöjjön és kebelezze be a bolygót és annak minden apró szegletét ez a divathullám – természetesen az esküvőszervezés során is szem előtt tartva!

Levelekre írva

Az ültetőkártyákat, menüket, programokat, ülésrendet általában papíron láthatunk, melyek – akármennyire is szépek és kiváló minőségűek – sajnos az esemény után szemetesben végzik. Ezért kiváló alternatívaként szolgálnak a zöld levelekre, kézzel írott kreatívok.

Fát műanyag helyett

Persze, evőeszközre a legjobb megoldás a hagyományos fém változat, de megeshet, hogy ti csak egy kis összejövetelre gondoltatok, esetleg egy kerti partira a családi háznál. Erre az alkalomra tökéletesek a fából készült evőeszközök és bambusz, esetleg fém szívószálak, melyek amellett, hogy környezetbarátok, sokkal stílusosabbak is.

Válts cserepesre!

Semmi kétség afelől, hogy egy vágott virágokból készült esküvői dekoráció kompozíció maga a gyönyör. De éppúgy szívmelengető egy cserepes virágokkal telepakolt asztal, főleg, ha illatos fűszernövényeket rejtenek a cserepek, mint rozmaring, kakukkfű, vagy levendula.

Ültess emléket!

Elárulok egy kis titkot. A saját esküvőnkön homokszórás helyett a férjem és én egy kis gingko biloba fát ültettünk közösen, mely azóta is a kertünk féltve őrzött gyöngyszeme és évről évre gyönyörködhetünk benne. Szerintem ide ennél több magyarázat nem is kell!

Válaszd a hazait!

A menyasszonyi csokor vágott virágait lehetőség szerint a szezonnak megfelelő virágokból válogasd össze. Ez két okból is nagyon fontos: mert így hazai termelőket támogatsz és kevesebbet kell utaztatni a virágokat. Ráadásként te is sokkal jobban jársz, hiszen frissebb növényeket kapsz, kedvezőbb áron.

Online meghívó? Miért ne?!

Sokan még ódzkodnak az online meghívó gondolatától, pedig a megspórolt papírhulladékon kívül személy szerint számodra is megannyi előnnyel jár. Eleve elmarad a nyomtatási és postázási költség, ráadásul egy szempillantás alatt bárkinek átadható, még a Föld túloldalán élő barátoknak is. Plusz, az esküvőtök napján senkinek sem kell azzal szembesülnie, hogy a helyszín címe az otthon felejtett meghívón szerepel.